Dansjes, drankjes, aangiftes en hapjes.

Blijf op de hoogte en volg Evy

16 September 2012 | Hongarije, Boedapest

Zal ik voor de verandering eens beginnen met een aantal feiten.

1. Ik ben vandaag maar liefst 2 weken en 1 dag in Boedapest.
2. In deze tijd hebben we al 3 keer contact gehad met de politie.

Ik zal om jullie gerust te stellen hier even een korte uitleg bij geven, in onze eerste week zijn we vriendelijk door de politie verzocht van een dak af te komen. De dag daarna werd het verjaardagsfeestje waar we aanwezig waren door de politie abrupt beeindigd. En deze week is Renee helaas beroofd tijdens het stappen. (Hierover later meer!)

De eerste Hongaarse schoolweek zit erop en ondanks dat het hier 7 dagen in de week weekend is, waren we toch wel blij dat het vrijdag was. De lessen hier stellen niet heel veel voor. Er moet een gemiddeld niveau gevonden worden waardoor iedereen de lessen kan volgen. Omdat heel veel van de Turkse studenten niet meer engels kunnen dan ''Hello, my name is..'' is dat niveau niet bijster hoog. De engelse lessen die we zouden gaan volgen hebben we na 1 uur al vallen. We zijn het van thuis toch wel iets moeilijker gewend. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we wel écht naar school gaan en iets doen. Het is niet alleen maar feest.

Gelukkig is er wel genoeg feest en zo niet dan maken we er zelf wel een feestje van! Dinsdagavond zijn we met z'n 3e de stad in gegaan. We hebben heerlijk staan dansen en zingen tot we erachter kwamen dat het ondertussen al half 5 was. Gelukkig begon de les woensdag pas om 10 voor 1 dus we hadden genoeg tijd onze kater van ons af te slapen. Vrijdag zijn we naar een Erasmus feestje geweest iets verderop in de straat. Het begon allemaal heel leuk en gezellig, cocktail hier shotje en biertje daar, niks aan de hand!
Renee en ik hadden een weddenschap over de afkomst van een jongen en aangezien ik gewonnen had moest trakteren.
(Sorry Renee, ik heb gelogen Baloe was Hongaars niet Spaans maar hij heeft met me meegelogen. Je krijgt nog wel een biertje terug!)

Helaas ging het vanaf daar niet helemaal meer zoals gepland. Er waren mensen op het feest met hele andere intenties en op die manier zijn er heel veel telefoons en andere spullen gestolen. Voor ons was het feestje hierdoor meteen over en zijn we naar huis gegaan. De Hongaarse studenten zijn heel aardig en lief geweest en hebben ervoor gezorgd dat Renee aangifte heeft kunnen doen. Hopelijk komt het dus allemaal goed.

Na 5 uur thuis te hebben zitten wachten op m'n huisgenootjes die 'even' aangifte gingen doen zijn we om half 11 dan maar avond gaan eten. Eenmaal met een volle maag besloten we dat een zaterdagavond niet is om thuis te zitten en hebben Renee en ik ons weer klaargemaakt voor een avondje stappen. ''We gaan niet te lang''. Om 5 uur hadden we de weg naar ons bedje dan eindelijk terug gevonden. (Lastig hoor al die Hongaarse clubs en pubs.)

Om vanmorgen weer fris en fruitig op te staan voor een middagje picknicken met alle buitenlandse studenten. Iedereen had iets te eten meegenomen. Ik vond het heel schattig om te zien dat 6 Turkse jongens met een grote pan eten aankwamen. En zo hebben we onze middag al etend, kletsend en lachend omgekregen. Een heerlijke bijkomdag dus.
Op dit moment ga ik me mentaal, en natuurlijk fysiek klaarmaken voor een nieuwe avond stappen!

Heel veel liefs en egészségére!