Verwonderd over het wondercamp. - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Evy Moonen - WaarBenJij.nu Verwonderd over het wondercamp. - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Evy Moonen - WaarBenJij.nu

Verwonderd over het wondercamp.

Blijf op de hoogte en volg Evy

25 September 2012 | Hongarije, Boedapest

Na afgelopen weekend heb ik weer stof genoeg om jullie allemaal van een nieuw reisverslag te voorzien. Na weer een weekje school stonden we vrijdagmorgen vroeg naast ons bedje. (9 uur maar liefst!) We werden met bagage en al verwacht op het station om af te reizen richting het Balaton meer. Hier stond ons een weekend 'Wondercamp' te wachten.
Dit weekend was speciaal voor alle erasmus studenten georganiseerd en zou zo kwamen we al snel tot de conclusie voornamelijk uit drank bestaan. Tijdens de treinreis werd er al rondgelopen met grote flessen, zelfgebrouwen, palinka. (Absoluut geen aanrader!)

Eenmaal aangekomen in Balatonkennese, het grootste gehucht wat je je voor kan stellen (het was nog erger dan Ospeldijk.) met een belachelijk groot koffer werden we naar ons verblijf gebracht. Een gigantische slaapzaal waarin we gemengd in stapelbedden mochten slapen. Het wonder mocht geschieden dan wij op een kamer lagen met iemand die nog erger snurkt dan m'n pap en een andere jongen die zo lag te hoesten dat je bang was dat hij er in bleef.
Het middag programma bestond uit spellen om elkaar beter te leren kennen. Daarna werden we allemaal in de eetzaal verwacht waar je droge gekookte aardappelen met vlees kregen. Dit eten was letterlijk niet binnen te houden en dus hebben we op een lege maag de avond voortgezet.

Om 00.00 was m'n huisgenootje Renee jarig en dat hebben we natuurlijk gevierd. Met wafels en kaarsjes hebben we voor haar gezongen en natuurlijk ons cadeautje gegeven. Eenmaal redelijk beschonken kregen we het geniale idee het Balatonmeer van een nachtelijk bezoek te brengen. Ik denk niet dat ik ooit iets mooiers gezien heb dan dat. Het hele meer was zwart en daaromheen overal lichtjes van steden en ontzettend veel sterren. Ik was er helemaal stil van, een momentje om nooit meer te vergeten.

Dag 2 van het wondercamp had ik écht geen zin meer in spellen en dus besloten we om naar Siofok te gaan. Bij het eerste het beste dorpscafe hebben we gevraagd om een taxi. Nadat ze ons uitgelachen hadden om het idee van een taxi werd ons verteld dat we de bus moesten nemen. Laat deze nou net 2,5 uur later komen. Omdat we 2,5 uur een beetje lang vonden zijn we maar van bushalte naar bushalte gaan lopen. Gigantische spierpijn is het gevolg.

Siofok, normaal een groot feest paradijs was volledig uitgestorven. Gelukkig hebben we een restaurantje gevonden waar we onze magen opnieuw konden vullen. Dit keer met eten wat óverheerlijk was. De rest van de tijd hebben we doorgebracht aan het meer om vervolgens helemaal uitgerust terug te keren naar het Wondercamp.

Wat we hier aantroffen was een grote dronken bende! Het was er vies, mensen waren bezopen, een groot drama. Op dat moment hadden we er niet zo last van maar als er 's nachts mensen naast je het erg gezellig hebben met z'n 2e als jij probeert te slapen gaat dat toch wel ver.

Ik kan dan ook met alle eerlijkheid zeggen dat ik heel erg blij was weer terug te zijn in ons appartementje. Waar we gewoon konden douche, waar we wcpapier hadden (gestolen bij de Mac Donalds maar oke..) en waar we lekker in ons eigen bedje konden slapen.

Woensdag houden we een huisfeest en na 3 weken Boedapest hebben we al een lijstje van 30 mensen om uit te nodigen. Jullie horen nog wel hoe het was!

Dikke kus en groetjes thuis xx

• 25 September 2012 - 12:58

Oma Jan:

HA FEESTBEESTJE

Dat is nog eens iets anders als bijna 2 uur opgesloten te zitten in een lift met de hele familie.

Alles oke. Hier ook.

De groeten van Oma Jan